torstai 20. heinäkuuta 2017

Taaperon jutut: miksi ei?


Täällä on ilmeisesti alkanut kyselyikä! Ipanaa mietityttää monikin asia, ja niistä sitten muotoutuukin pienessä päässä hauskoja kysymyksiä.

Hassuinta ehkä se, että kysymykset eivät ole "miksi", vaan "miksi ei" -muotoisia. Ollaan koitettu neuvoa, että miksi, mutta aina se on vaan miksi ei, vaikka muut kysymyssanat kyllä toimii, kuten kuuluisikin.




Edellisellä mökkireissulla lasta ihmetytti esimerkiksi polkupyörät, jotka olivat mökillä jemmassa sisällä, ja hän kyselikin, että "miksi ei pyörä tuossa noin?" Jaksoi ihmetellä asiaa ainakin parinkymmenen kysymyksen verran, vaikka joka kerta sai myös vastauksen :D Oli ilmeisesti sen verran erikoinen tapaus.

Myös kiukaalla olevat kivet arveluttivat häntä kovin, joten  kysymys kuuluikin, että "äiti miksi ei kiviä tuossa noin?" :D

Ihmeen pitkiäkin juttuja tulee tyypin suusta nyt jo. Ja moneen virkkeeseen liittää kyllä helposti tuon "tuossa noin", "Äiti kato, E tietää, tuossa noin maumau!"


"Isi mitäs nää tekee? Naaine jumppaa, äiti jumppaa!"

Ylläolevaa patsaspuistoa edeltävänä päivänä oltiin käyty museossa, jossa kerrottiinkin tyypille, että ei saa koskea, katotaan vaan. Tätäpä sitten tuolla puistossa kuuluikin neidin suusta useasti, "ei kosketa, katotaan vaan! Ei saa koskee!" Meni ilmesisesti siis perille! :D






2 kommenttia: