sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Synnytykseen valmistautuminen toisella kierroksella, osa 2


Synnytykseen valmistautumisesta näin toisella kerralla kirjoitin jo yhden tekstin, jossa on vähän pohjaa valmistautumisesta edelliseen synnytykseen. Tämä teksti on jatkoa siihen :)




Rahalliset panostukset

Rahallisia panostuksia on tällä kertaa ollut jo muutamia. Rento synnytys -verkkokurssi, jonka ostin jo monta kuukautta sitten (oli avajaistarjous, hintaa silloin noin puolet normaalihinnasta). Kurssilla kerrotaan myös pintapuolisesti hypnosynnytyksestä. Tähän asti olen ollut tyytyväinen. Sisältää myös rentoutusharjoituksia, mutta en oo tehnyt niitä vielä, ylläri..

Oma rebozo-liinakin tuli somessa pyöriessä ostettua käytettynä, kun sellaista joku myi. Edellisessä synnytyksessä doulan rebozosta oli apua rentoutumisessa, ja nyt ollaan harjoiteltu joitain kertoja sillä jo raskausaikana miehen kanssa. Auttaa vaikka mihin vaivaan, ja vaikkei vaivoja olisikaan, niin on hyödyksi :)

Periaatteessa oman guasha-kammankin voisi ostaa, mutta tähän mennessä lasipurkin metallinen kansi on ajanut asian yhtä hyvin ;) Sitä tulee siis käytettyä muulloinkin hieronnan (murjomisen) apuvälineenä, kuin vain synnytyksessä.

Sitten tietysti kuismaöljyn osto lähempänä synnytystä, välilihaa varten. Ja onhan se oleellinen myös synnytyksen jälkeen, pohjaöljynä esimerkiksi puhtaalle piparminttyöljylle tai laventelille, joita miulta löytyykin ennestään. Näistä tietoa löytyy suomeksi, ytimekkäästi esimerkiksi  Äitiyden ilon sivuilta tästä.

Epsom-suola. Samaa alapääsettiä, kuin kuismaöljykin. Eli synnytyksen jälkeisiin alapesuihin, viemään turvotusta, poistamaan kipua, rentouttamaan lihaksia ja muutenkin edistämään palautumista. Ah sitä oloa viimeksi synnytyksen jälkeen, kun oli huljutellut epsomilla, ja päälle ihanaa, viilentävää piparminttua <3 Onneksi miun viisas doula osasi näistä kertoa, mulla olisi muuten mennyt ihan ohi nämä ihanat, oloa helpottavat apuvälineet!

Osteopaattikäynti ennen synnytystä. Tätä katson vielä tilanteen mukaan, sillä olen käynyt jo tämän raskauden aikana osteopaatilla kerran, hakemassa apuja selkäkipuihin ja purkamassa sen hetkiset jumit.
Edellisessä raskaudessa kävin kuukausi ennen synnytystä tsekkaamassa, että keho ja etenkin lantio on suht tasapainossa ennen synnytystä, ettei sen takia tule ikäviä yllätyksiä, vauvan virheasentoja, tai muita hidastuksia synnytykselle. Silloin oli jo mahan koko niin suuri, ja pieniä kolotuksia vaikka mitä, että mielenrauhan lisäksi myös olo oli käynnin jälkeen ihan uudestisyntynyt!

Tarkoitus on viedä myös vauva sitten vastasyntyneiden hoitoon osteopaatille, onhan se syntymä kova rytäkkä vauvallekin.
Ja toki samalla tyypillä sitten itsekin käy vielä raskauden jälkeen hoitamassa itseään, jotta mahdolliset synnytyksestä aiheutuneet jumit jne tulisi hoidettua, ja keho pääsisi palautumaan hyvin, ilman mahdollisia hidasteita.






Mitäs vielä?

Ostosten lisäksi to do -listalla on myös ainakin pari kirjaa luettavana. Tuolla hyllyssä ne olisi, mutta niihin tarttuminen on näköjään nyt se isoin homma :D

Olen hissukseen aloittanut joidenkin spinning babies -harjoitusten tekemisen.

En ole koskaan käynyt kunnallisessa synnytysvalmennuksessa, koska viimeksi muutettiin, ennen kuin sellaisia olisi mun raskausaikana Lappeenrannassa ollut, ja Tammisaaressa/Raaseporissa sitten ennen synnytystä ei ollut enää suomenkielistä valmennusta tarjolla.. En tiedä, pitäiskö kysäistä, pääsiskö nyt sairaalan järkkäämään valmennukseen, ihan jo mielenkiinnostakin.

Mahdollisen streptokokki B:n häätötoimenpiteet, varmuuden vuoksi, loppuraskaudessa. Tokihan täälläkin onneksi otetaan strepto-näyte vasta synnärillä, mutta on onneksi myös joitakin keinoja, miten voi saada kehon epäsuotuisaksi strepton kasvualustaksi :)

Myös doulan/doulien kanssa on ollut jo alustavasti puhetta synnytyksestä.




Sieltä se syksy ja synnytyshetkikin tulee, nopeammin kuin mitä luulisikaan ♥

Kuvat ovat vapaasti tulostettavat synnytysaffirmaatiokortit sivulta http://www.trustbreathebirth.com.au/blogdetail/FREE_Printable_Birth_Affirmations

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti